Dutch-Netherlands
Deutsch (DE-CH-AT)
English (United Kingdom)

Zomer- en Winterperiode

Zomerperiode

Het zomerseizoen loopt van 1 mei t/m 1 november. De paarden worden op leeftijdsgroep en geslacht geselecteerd en vervolgens in egale koppels ingeschaard. De paarden worden regelmatig omgeweid naar andere percelen om allereerst wormbesmetting te voorkomen. Tegelijk stelt ons dit in de gelegenheid om de percelen te maaien, te bemesten en te slepen om zodoende het gras weer optimale kansen te geven.

Goed voer is immers de basis voor een gezond paard. Zorgvuldige bemaling van het gebied zorgt voor een optimale waterstand zodat beregening niet nodig is,dit ten gunste van de paarden.

De percelen zijn afgezet met een elektrische afrastering (o.a. wit lint en/of wit koord, stroomdraad). Het lint en/of het koord voorkomen dat uw paard zich verwondt.

Winterperiode

 

Ook voor de winterperiode bent u bij ons aan het juiste adres.

Ruime stallen geven de mogelijkheid om ook in de winter de paarden in groepen te laten lopen. Het frisse stalklimaat en het contact met soortgenoten zorgen ervoor dat uw viervoeter zich ook in de winter prima thuis voelt bij ons.

 

Net als in de zomer is in de winter beweging belangrijk voor uw paard. Daarom hebben we naast onze stallen een ruime binnenbak zodat uw paard ook in de winter een goede conditie blijft houden.

 

Het winter rantsoen bestaat zoveel mogelijk uit kuilgras van eigen grasland, hetgeen we zelf verwerkt hebben in een voordroogkuil (ronde balen). Door zelf voor het inkuilen te zorgen, is kwaliteit gegarandeerd. Verder wordt er 1 kg basisbrok per dag gevoerd

aan de veulens. De enters en twenters hebben voldoende aan het kuilvoer. In geval van slechte conditie krijgt ook deze groep basisbrok bijgevoerd.

 

Heeft u vragen, twijfel niet om contact op te nemen.

Home

Welkom op Beekdalhoeve Koningsdiep
Zomer- en Winterperiode

Zomer- en winterperiode

Tarieven
Medische verzorging
Vakantiestalling paarden

Vakantiestalling paarden

Fotogalerie
Routebeschrijving

Home

Tarieven

Medische verzorging

Fotogalerie

Routebeschrijving

Reservering

Aansprakelijkheid

Contact

Copyright © 2011.

Beekdalhoeve Koningsdiep